11 Haziran 2012 Pazartesi

Rapunzel'den Farkım Ne?

Merhaba pek sevgili arkadaşlarım! 
Buraları çok ihmal ettim farkındayım ama yoğun, karmaşık, koşturmacalı bir dönem geçiriyordum. Sahalara döndüm ve gitmeye de niyetim yok sizi bunaltana kadar burdayım:P

Dönüş postum saç mevzusuyla ilgili olsun istedim. Biraz uzun bir yazı olacak ama umarım faydası olur sizede.

 Saçlarım uzun gördüğünüz üzere, hiç boya yok kendi doğal renginde kullanıyorum çokta mutluyum bu halinden. Fakat uçlarında çok kırıklar vardı, birazda benim ihmalimden kaynaklanıyordu, neredeyse 5-6 aydır hiç uçlarından kestirmemiştim. Kuaförümden pek memnun değildim o yüzden yeni kuaför arayışımdan dolayı oldu bu ihmal aslında. 

Cumartesi itibariyle yeni kuaförümü bulmuş bulunuyorum. Kuaförüm önce saç analizimi yaptı ve saç diplerim yağlı saçlarım ise kuru çıktı! Saç diplerimin yağlı olmasının sebebi sık yıkamammış. Saçı ne kadar kısa veya uzun sürede yıkarsan kendini ona alıştırırmış. Bir de ben saçlarıma kesinlikle düzleştirici kullanmam zaten saçlarım düz. Artı zararıda çok fazla malum. Hatta kurutmak zorunda kaldıgım zamanlarda bile saç kurutma makinesinin en düşük ısı ayarında soğuğa yakın bir sıcaklıkta kuruturum. Bunlara rağmen saçlarım kırılıyor bunun sebeplerinden biride et yemiyor olmam. Etteki vitaminleri ve proteini alamadıgımdan dolayı saçlarım ve tırnaklarım çabuk kırılıyor:(( Doktorumda söylemişti bunu bana. 

Yaklaşık 1 yıldır bitkisel şampuanlar kullanıyordum. Organix ve Nude. Bu şampuanlarda bitkisel oldukları için saçta kuruma yapıyorlar, kremlerle desteklemek lazım. Fakat kuaförümün söyledikleri ve tavsiyeleri üzerine şampuanımı ve saç bakım ürünlerimi değiştirdim. Kerastase ürünlerine geçtim ilk defa kullanacağım. İşte ürünlerim;


 Şampuanım, kuru va yağlı saçlar için.

Saç maskem, aslında 3 4 günde bir uygulanıyormuş, ama ben yogun bir programa girdiğim için her yıkamadan sonra ıslak saça uygulayıp duruluyorum.

Saç serumum, ıslak veya kuru saç uçlarına uygulanıyor. Onarıcı serum.

Henüz bir kez kullandım ürünleri. Deneyimimi kullandıkça sizlerle paylaşacağım. Kullanan memnun kalan veya kalmayanlar benimle paylaşabilirmi?

Mutluluklar sizinle olsun
(:

P.S: Hazır saç demişken sevgili Mor Rimel'in blogundaki ilk çekilişine davetlisiniz hanımlar, şurdan alalım sizi:)

10 yorum:

  1. süm hoşgeldin :))
    benimde belime kadar uzanan saçlarım var ve boyasız ama kestirmeye kıyamıyorum ama kırıklarda oluştu artık sanıyorum ki benim saçlarım pek kırılmaz.eğer sen kullanıp memnun kalırsan bende bi deneyeyim bu ürünü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktorcum hoşbuldum sen de hoşgeldiiin:)

      Az biraz uçlarından kestirdikten sonra kullanmaya başlamalısın kesinlikle, ben bunları deneyeyim sana hemen haber vericem. Bir de ben iki yıl önce Loreal Absolut Repair turuncu saç serumunu kullanmıştım aşırı memnun kalmıştım toparlamıştı saçlarımı kesinlikle onu da tavsiye ederim:)

      Sil
    2. Keşke kestirme olayı olmasa.kıyamıyorum saçlarıma :)) tamam ben hber bekliyorum sende.o zamana kadar lorealin şu ürününü deneyeyim bi.
      bu arada blogumda kitap çekilişim var.beklerim :)

      Sil
  2. ahh nedir bu saçlardan çektiğimiz bende bu sıralar kuaför arayışındayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğğğğmi bakımlı olmak uğruna saatlerimiz paralarımız enerjimiz gidiyor:)

      Sil
  3. merhabalarr:)
    ankara'da iyi bi kuaför ben de arıyorum, hangisine gittin öğrenebilirsem sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaa:)

      Ben Panoradaki Paris Kuaför'e gidiyorum, çok güzel ilgileniyorlar kesinlikle tavsiye edebilirim:)

      Sil
  4. This will Trim back the relative incidence of a
    line curdle and negative to say about the Waring Health Juice, but if I believe of something, I'll be sure to part the newsworthiness.

    Look into my weblog: juice extractor

    YanıtlaSil