12 Haziran 2012 Salı

Lidyana Bilekliğim ve Günün Şarkısı

Ben geldiiiim, sımsıcak bir Ankara gününden hepinize merhaba:)

Cuma günü siparişini verdiğim Lidyana D'Arc bilekliğim az önce elime ulaştı, kutusundan çıkarır çıkarmaz taktım ve uzun bir süre çıkarmayı düşünmüyorum:P Almak veya bakmak isteyenler lidyana.com'dan ulaşabilirler.

P.S: Misss gibi kokmak isteyenlerle sevgili Buket Poyraz'ın blogundaki parfüm çekilişinde buluşalım, buradan:)








Size bu postu hazırlarken işte şu şarkıyı dinliyorum, dilime dolandı tınısı çok hoşuma gidiyor, tam yazlık enerjik. Sizinle paylaşmazsam olmaz dimi ama.


Vee son olarak bu güzel Toms ayakkabılardan kim ister??, buradan lütfen!:)


Herkese bol sevinçli günler

11 Haziran 2012 Pazartesi

Rapunzel'den Farkım Ne?

Merhaba pek sevgili arkadaşlarım! 
Buraları çok ihmal ettim farkındayım ama yoğun, karmaşık, koşturmacalı bir dönem geçiriyordum. Sahalara döndüm ve gitmeye de niyetim yok sizi bunaltana kadar burdayım:P

Dönüş postum saç mevzusuyla ilgili olsun istedim. Biraz uzun bir yazı olacak ama umarım faydası olur sizede.

 Saçlarım uzun gördüğünüz üzere, hiç boya yok kendi doğal renginde kullanıyorum çokta mutluyum bu halinden. Fakat uçlarında çok kırıklar vardı, birazda benim ihmalimden kaynaklanıyordu, neredeyse 5-6 aydır hiç uçlarından kestirmemiştim. Kuaförümden pek memnun değildim o yüzden yeni kuaför arayışımdan dolayı oldu bu ihmal aslında. 

Cumartesi itibariyle yeni kuaförümü bulmuş bulunuyorum. Kuaförüm önce saç analizimi yaptı ve saç diplerim yağlı saçlarım ise kuru çıktı! Saç diplerimin yağlı olmasının sebebi sık yıkamammış. Saçı ne kadar kısa veya uzun sürede yıkarsan kendini ona alıştırırmış. Bir de ben saçlarıma kesinlikle düzleştirici kullanmam zaten saçlarım düz. Artı zararıda çok fazla malum. Hatta kurutmak zorunda kaldıgım zamanlarda bile saç kurutma makinesinin en düşük ısı ayarında soğuğa yakın bir sıcaklıkta kuruturum. Bunlara rağmen saçlarım kırılıyor bunun sebeplerinden biride et yemiyor olmam. Etteki vitaminleri ve proteini alamadıgımdan dolayı saçlarım ve tırnaklarım çabuk kırılıyor:(( Doktorumda söylemişti bunu bana. 

Yaklaşık 1 yıldır bitkisel şampuanlar kullanıyordum. Organix ve Nude. Bu şampuanlarda bitkisel oldukları için saçta kuruma yapıyorlar, kremlerle desteklemek lazım. Fakat kuaförümün söyledikleri ve tavsiyeleri üzerine şampuanımı ve saç bakım ürünlerimi değiştirdim. Kerastase ürünlerine geçtim ilk defa kullanacağım. İşte ürünlerim;


 Şampuanım, kuru va yağlı saçlar için.

Saç maskem, aslında 3 4 günde bir uygulanıyormuş, ama ben yogun bir programa girdiğim için her yıkamadan sonra ıslak saça uygulayıp duruluyorum.

Saç serumum, ıslak veya kuru saç uçlarına uygulanıyor. Onarıcı serum.

Henüz bir kez kullandım ürünleri. Deneyimimi kullandıkça sizlerle paylaşacağım. Kullanan memnun kalan veya kalmayanlar benimle paylaşabilirmi?

Mutluluklar sizinle olsun
(:

P.S: Hazır saç demişken sevgili Mor Rimel'in blogundaki ilk çekilişine davetlisiniz hanımlar, şurdan alalım sizi:)